dissabte, 20 d’agost del 2016

19 d'agost de 2016 - Últim dia al vaixell i Kanawa!

Bona nit a tothom!

Avui era el nostre últim dia en el vaixell i encara ens quedaven varis llocs per visitar. Hem començat a navegar sobre les 7 del matí per anar a la famosa Pink Beach. És una platja que està a l'illa de Komodo i el seu nom (platja rosa) ve del color de la seva sorra, que és d'un color rosat. Quan l'hem vist des del vaixell la veritat és que semblava una platja normal però a mesura que ens hem apropat a la vorera hem vist que la sorra blanca es barreja amb sorra formada per corall vermell, que li donava el seu color característic.



Hem estat fent snorkeling una estona i la varietat de peixos que hem trobat ha estat fantàstica. Peixos de molts colors, desde més apagats fins a colors super intensos i cridaners. Molt espectacular. No estem gens acostumats a veure aquest tipus de peixos tropicals, la veritat... molt maco!!




Després d'estar una estona a l'aigua hem sortit i jo m'he quedat a la vorera de la platja prenent el sol mentres els nois pujaven primer a la colina esquerra de la platja i després a la dreta. M'han explicat que les vistes de dalt eren molt maques, amb totes les illetes al voltant i el mar de diferents colors. Hem tornat al vaixell per anar a la nostra propera visita: el Manta point. És un lloc al mig del mar on hi ha una gran població de mantes raya i si tens sort, pots veure-les i nedar amb elles. Avui ja hem vist que el mar no estava tan calmat com els altres dies degut a que hi havia moltes corrents fortes i a l'arribar al punt de les mantes ens han dit que no veien clar que ens poguéssim banyar. Després d'estar una estona allà els hi ha semblat que es calmava una mica i ens han dit que ens posséssim les ulleres i les aletes, que en qualsevol moment ens deien de saltar. Això ens ha recordat molt a la visita del tauró balena que vam fer a Méxic, ells mirant desde dalt si en veien alguna i nosaltres preparats per saltar. De sobte n'han vist una i a l'ordre de "Jump!" hem saltat a l'aigua però l'únic que l'ha vist ha estat el Pablo, pel que es veu era una de les grosses!!! hem estat una estona a l'aigua buscant-ne (bé, qui les buscava era el Thomas que va saltar amb nosaltres per a buscar-nos-les i nosaltres l'anàvem seguint) i de sobte el Jordi n'ha vist una i l'hem estat seguint! ha estat molt xulo!!!!! després de nedar uns minuts amb ella ens han dit de tornar al vaixell perquè les corrents estaven molt fortes i era perillós, de fet nosaltres a baix ho hem notat moltíssim perquè tot i portar les aletes hem intentat nedar contra corrent i no ens movíem gens. D'aquí no tenim fotos però sí algun video, però amb la qualitat de la wifi de per aquí ens és impossible pujar-lo...

El que ha estat una odisea ha estat pujar per les escales perquè l'aigua ens anava emputjant tota l'estona i ens enviava cap al cul del vaixell. Sort que ja ho tenien previst i ens havien col·locat una corda en un costat i ens hem pogut enganxar però l'aigua emputjava a base de bé!! Una estona després de pujar ens han comentat si volíem anar a fer snorkeling a una illa molt petitona que no estava en el programa i els hi hem dit que sí, així que, cap allà hi falta gent! el problema ha estat que la corrent feia que el vaixell es mogués moltíssim i jo m'he marejat una mica així que quan hi hem arribat, només s'han ficat els dos nois a l'aigua. Era un lloc molt curiós perquè era el pas entre dues illes que estaven força a prop i a una illa hi havia un resort que ens han dit que és per gent que celebra la lluna de mel i just a l'altra illa hi havia una caseta on viuen una parella amb les seves gallines i les seves cabres. El contrast ha estat molt curiós.


Una vegada han tornat al vaixell, ens han posat el dinar, com sempre, tot molt bo!


I aquí a nostra fantàstica tripulació, tots a la cabina!


A continuació ens hem dirigit cap a l'últim punt de la nostra ruta amb ells: la illa de Kanawa. Havíem sentit molt bé a parlar sobre aquesta illa així que vam decidir fer una nit allà. En la ruta estava planejat fer snorkeling i tornar a Labuan Bajo però els hi vam demanar que ens deixessin allà i tornessin ells a Flores. La sorpresa ha estat quan hem arribat, que el moll és super petit i hi havia com unes 5 o 6 barques així que no teníem espai per enganxar-nos directament al moll. Però això no ha estat un problema! ens enganxem a la barca de fora, parlen amb els seus tripulants i de sobte estàvem saltant entre barques (sempre amb la seva ajuda per a no caure). Per sort les motxilles ens les havien passat ells (realment ells tenen una agilitat increïble!! els haurieu d'haver vist pujant aquí i allà o saltant d'un lloc a un altre).

I ja està, ja estàvem a Kanawa amb el seu moll tant característic i que és la imatge de fons d'aquest blog!


Hem de dir que era el capritx més gran que ens donàvem al viatge, perquè és el lloc més car on dormirem. A l'illa només hi ha un hotel (el propietari és un espanyol) i és que és super petita! després de deixar una morterada de diners comparat amb el que hem estat pagant durant el viatge ja estàvem instalant-nos a la nostra cabaneta... una cabana super maca!!! a més hem tingut molta sort i ens han donat la més apartada i just davant del mar!!! totes tenen un porxo amb un sofà-llit de bambú per veure les vistes i un lavabo i dutxes a l'aire lliure.


El Pablo i jo hem anat a fer una mica d'snorkeling mentres el Jordi descansava i hem vist que hi havia molta vida allà a sota, molt de corall i molts peixos de colors!!! hem descansat, hem passejat, hem anat a sopar i després a veure una altra posta de sol increïble que ens ha ofert aquest país. A més la veiem els 3 estirats al nostre sofà-llit... benvinguts al paradís!



2 comentaris: