dissabte, 20 d’agost del 2016

17 d'agost de 2016 - Kuta i Labuan Bajo

Bona nit a tothom!!!

Doncs res, ja estem aquí per explicar-vos un altre dia a la nostra aventura per Indonèsia. Aquest matí ens hem aixecat una mica d'horeta perquè volíem aprofitar el parell d'horetes que teníem abans d'agafar l'avió per a fer una visita a les famoses platges de Kuta. Hem esmorzat a l'hotel, hem deixat les maletes preparades i a fer turisme! Kuta és força petit així que en un moment ens hem plantat a la platja. La sensació? la que ens esperàvem i que ja ens havien avisat: és una platja molt, molt normal (a mi m'ha recordat la de Castelldefels) i la seva fama està sobrevalorada. Hi tenen muntat un negoci de lloguer d'hamaques amb parasol i cubell d'aigua als peus per a que només hi vagis amb la tovallola i au. I degut a la seva localització (al sud de la illa de Bali) hi ha moltes onades grans així que estava ple (molt ple) de surferos, la qual cosa feia que bàsicament no hi hagués ningú banyant-se (entre les onades i que en qualsevol moment et pot passar una taula de surf per sobre crec que no deu haver gaires banyistes).





Després d'estar una estona per allà passejant hem anat a fer un volt per dins del poble i estava pleníssim de botiguetes de tot tipus de regals, és com un mercadillo però amb souvenirs. Pel que es veu Kuta és molt famosa per les platges i per la festa que hi ha a les nits però això no ho hem pogut comprovar, tampoc és que ens cridés gaire l'atenció, la veritat. Així que podem dir que "sense més" ens en n'hem tornat a l'hotel on havíem demanat que a les 10:30 ens vingués a buscar un taxi per anar a l'aerport.

Propera parada: Labuan Bajo (a l'illa de Flores)!!! Quan hem anat a embarcar, hem tingut la primera sorpresa: al baixar les escales de la porta d'embarcament ens hem trobat directament a la pista i amb uns nois fent-nos senyes per a que anéssim en direcció de l'avió correcte. Sí, sí, a la pista i havent de buscar l'avió! I segona sorpresa... en sèrio que el nostre avió és el d'hèlixs? en sèrio? sí? m'he de muntar en un avió que té hèlixs???


Ja em coneixeu i sabeu que volant no ho passo especialment bé així que imagineu la tercera sorpresa: em... el meu seient està just al costat de l'hèlix? sí?? venga, va... i què més? després de destrossar el braç del Pablo a l'apretar-li la mà durant la pujada  i veure que òbviament no passava res ens hem entretingut mirant les vistes desde la finestreta i quan quedava una mitja hora per arribar han començat a aparèixer desenes i desenes de mini illetes a sota nostre, rodejades d'un mar de color turquesa super maco... realment semblava el paradís! I una hora i mitja més tard, aterràvem a Labuan Bajo on tenim contractat un vaixell tot per nosaltres durant 3 dies (2 nits) per visitar les illetes de Flores, fer snorkeling i alguna que altra passejada. Així que al sortir del mini-aeroport de Flores (amb dues cintes de maletes) ens estava esperant un noi que s'ha presentat com a Emil i que serà el nostre guia durant aquests dies. La primera impressió que ens ha donat ha estat molt bona, era molt simpàtic i a més parlava super bé l'anglès (per fi!!!!!). Hem anat a l'oficina de l'empresa que havíem contractat aquest vaixell, hem acabat de pagar el que ens faltava i cap al port hi falta gent!



Hem arribat al nostre vaixell i resulta que amb nosaltres vindran tres nois més, a part de l'Emil: el Lucas (el capità), el Tomas (ingenier/mariner) i el Maxi (el cuiner). El vaixell que havíem contractat té dues cabines: una amb una llitera i una que tota la cabina és un llit mig de matrimoni. Els dos nois han dit que dormien a les lliteres i jo m'he quedat amb el llit més gran. Tot (absolutament tot) en la meva cabina era de color rosa: les cortines, la paret i fins i tot els llençols, que eren de la Hello Kittie!! ideal per mi, vaja! jejeje.

Després de deixar les nostres coses a les cabines hem començat a navegar fins a la nostra primera parada: l'illa Kelor. Allà hem fet snorkeling per primera vegada en aquest viatge i hem flipat moltíssim!!! de sobte, a sota nostre hi havia moltíssim coral i una vida marina espectacular! hem vist peixos de tots colors, mides i formes: uns petits de color blau molt intens, molts "Nemos", uns que semblava que tenien els llavis pintats de blau, uns que són molt famosos que són grocs, negres i blancs i tenen com una cresta que els hi surt del cap (perdó, no sé el nom...), uns altres que també són molt coneguts que són vermellosos i els hi surten com plomes del cos,... vaja,  una grandíssima varietat de peixos!!! i ha hagut un moment impressionant quan m'ha rodejat un banc de peixos... ah, i el Pablo fins i tot ha vist una llagosta!!! ha estat molt increïble.






Però hi havia uns peixos que eren una mica cabroncetes i feien mossegades (a mi només una!) i és que resulta que hi ha gent que els hi dóna menjar a la vorera i llavors quan veuen persones van a burxar-les per aconseguir menjar. Després l'Emil ens ha avisat que hauríem d'anar tornant al vaixell perquè sino no arribaríem a l'espectacle que ens esperava a continuació: quan es pon el sol (que ja faltava poc) a l'illa de Kalong surten els anomenats flyings foxs (uns rat-penats ENORMES) per anar a l'illa del davant a menjar. Mentre anàvem cap allà navegant, he preguntat si podia pujar a la part de dalt del vaixell i m'han dit que sí, així que m'he enfilat per l'escala (que ja hem vist que és l'escala mòbil que fan servir per tot) i s'estava molt fresquet allà.




L'Emil ha pujat amb mi i hem estat parlant una estona (definitivament és super simpàtic aquest noi, m'ha explicat moltes coses entre elles que va estudiar per ser professor d'anglès... realment el parla super bé!) i quan ja hem arribat a l'illa de Kalong també han pujat el Pablo i el Jordi allà a dalt.


L'espectacle estava a punt de començar: de sobte, al poc d'haver marxar el sol, han començat a sortir centenars i centenars de rat-penats de l'illa per anar-se'n a l'illa del davant i ens passaven ben bé per sobre!! la veritat és que no podíem tancar la boca!



 I després la posta de sol!



Una vegada han acabat de passar, hem enfilat cap al port de l'illa de Rinca. Demà ens esperen dues passejades per veure els famosos dracs de Komodo: primer a l'illa de Rinca i després a la de Komodo. Ens ha comentat l'Emil que la primera idea era dormir al mateix Kalong però que si ens apropàvem a Rinca i hi dormíem allà, ens podíem aixecar d'hora i ser els primers en entrar al parc natural a veure els dracs, i sense gent ni soroll són molt més fàcils de trobar. Així que ens ha semblat una idea genial!!! hem anat navegant cap allà tranquil·lament, encara a la part de dalt del vaixell, i veient la lluna i les estrelles (i constel·lacions que no són tan conegudes per nosaltres, les de l'hemisferi sud. Ha esta molt maco!!! després hem sopat el que ens han preparat (tot super bo!) i a dormir (en el meu cas amb la Hello Kittie!).


Fins demà, bona nit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada