divendres, 12 d’agost del 2016

11 d'agost de 2016 - I més Bali!!

Hola a tothom!!

Doncs ja tornem a estar aquí amb una nova entrada del blog! el dia d'avui ha estat una mica més tranquil ja que ens hem fet una panzada de Km en la moto per veure moltes coses i els nostres culs ja se'n resentien!! així que ahir vam decidir que aniríem en direcció nord de l'illa. Quina ha estat la sorpresa d'avui? quan ens hem despertat hem sentit que estava plovent... més que plovent, semblava que diluviava!!!! hem tret les capelines del foooons del tot de la motxilla i ens les hem posat per anar a fer gestions que ens faltaven per fer: 1. reservar vaixell ràpid per anar a les illes Gili (la nostra propera parada!) amb transport al port inclòs i 2. contractar un cotxe amb conductor per l'últim dia a Bali, és a dir, per demà. Per què un cotxe si ens està anant genial anar amb les motus? doncs perquè ens hem deixat unes quantes coses per veure per aquest últim dia i que estan força llunyet d'Ubud i perquè volem anar a veure la posta de sol al Temple Tanah Lot, i això implicava haver de conduir dues hores de tornada a Ubud de nit i no ens venia molt de gust fer-ho, i més sabent que la previsió del temps per demà també és de pluja! Així que anirem com a senyors l'últim dia!! jejeje.

Després de varis regatejos i de fer pagues i senyals, ens hem dirigit cap a Gunung Kawi, que és un conjunt de temples que estan a uns tres quarts d'hora en moto d'Ubud. El primer que et crida l'atenció d'aquest lloc és el seu emplaçament, està completament ficat dins d'un bosc. Per arribar-hi has de baixar moooooltes escales (que no paràvem de pensar que després s'havien de pujar!) que passen pel costat d'uns camps d'arròs i quan arribes al final de les escales és espectacular. Ens està encantant aquesta conjunció que tenen de religiositat i natura, els seus deus són part de la natura que viu entre els arbres i els rierols.






És molt característic d'aquest lloc unes estructures que estan tallades a la pedra, són molt impressionants!!

Si vas passejant per tot el recinte, et trobes temples molt macos i ben conservats ficats en mig del bosc, dels arbres i hi ha cascades d'aigua i rierols que passen per allà, Tot per trobar una comunió entre els temples, els altars i la natura.




Després d'estar-nos un parell d'horetes visitant Gunung Kawi i de pujar les no sé quantes escales (amb un parell de parades per descansar incloses, no només per la pujada sino per la xafogor que feia avui) ens hem dirigit més al nord, per veure el llac i el volcà Batur. He de dir que la pluja ha estat companya de viatge avui, ha anat plovent, deixant de ploure, plovent i deixant de ploure. I no patiu, que si plovia i anàvem en moto no passavem dels 30Km/h! erem tortuguetes però segures! i la veritat és que entre les capelines i anant a poc a poc hem anat molt bé. Bé, doncs això, hem posat romb cap al nord i en uns altres tres quarts d'hora hem arribat al mirador de Penelokan, el més famós per veure les vistes del mont Batur. I a l'arribar, hem entès perquè... les vistes eren impressionants!!!




El que no ens ha agradat tant és que una vegada que pares, aparques i vas cap al mirador et venen desenes de venedors a ensenyar-te el que tenen. Però bueno, quan veuen que no els hi fas cas al poc es canses de tu i busquen una nova "víctima". A mi un d'ells em volia canviar la meva capelina per un joc d'escacs!

Després d'estar una estona al mirador i fer moltes fotos, hem començat la baixada cap a Ubud i eren més o menys les 16:00! i sense dinar! volíem anar a una pizzeria que m'havien recomenat així que hauríem de fer un berenar-sopar! dit i fet, cap a les 17:30 començàvem a menjar unes pizzes boníssimes amb unes vistes a uns arrossers molt macos!




I ja per últim hem anat a l'Ubud Palace a veure danses balineses amb música típica en directe. Normalment l'espectacle el fan dins del palau a l'aire lliure però com la pluja no semblava que anés a parar han decidit fer-ho sota cobert a un hall que hi ha l'entrada de l'Ubud Palace. Ha estat molt interessant de veure!! Ens han representat 4 balls (en el primer d'ells les dues noies ballaven amb els ulls tancats!!) i després una obra ballada. Com a fet remarcable dir que fan servir uns moviments de coll i dels dits de les mans que són ben curiosos a l'hora de ballar i fan servir molt l'expressivitat de la cara i sobretot dels ulls. Els ulls es movien d'un cantó a un altre a ritme del so d'una espècie de xilòfons, i també els obren més o menys per donar expressivitat. Molt, molt curiós.



A l'acabar l'espectacle, hem anat a deixar les motos que ens han acompanyat aquests dies i cap a l'hotel! avui a descansar que demà ens toca un dia llarguet! bona nit!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada